Avoin ohjelma

Team and Systemic Coaching -ohjelma

Sijainti

Helsinki

Ajankohta

Tammikuu 2025

Kesto

9 kuukautta

Team & Systemic Coaching -ohjelma edistyneille coacheille

Henleyn Professional Certificate in Team and Systemic Coaching -ohjelma antaa sinulle välineet edistää kestävää muutosta ja parantaa tiimien suorituskykykyä. 

Ohjelmamme on Suomen ainoa yliopistotason tiimicoaching-ohjelma. Lisäksi se on sekä  International Coaching Federationin että European Mentoring and Coaching Council coaching-yhdistysten akkreditoima ohjelma.

Erilaisia työkaluja, tekniikoita ja lähestymistapoja kokeilemalla ohjelma antaa sinulle kattavat taidot coachata erilaisia ja eri vaiheissa olevia tiimejä sekä työskennellä sidosryhmien kanssa.

Ohjelman käytyäsi sinulla on erinomaiset valmiudet auttaa tiimejä ottamaan koko potentiaali käyttöönsä sekä edistää systeemistä muutosta. 

Tule oppimaan lisää Team Coachingista sekä Henleyn ohjelmasta online infoomme 24.syyyskuuta.

Osallistu online infoon 24.9.

#1 johdon kouluttaja Pohjoismaissa

Lyhyesti

 • Opit työskentelemään tiimien suorituskyvyn ja uudistumisen aikaansaamiseksi
 • Saat työkaluja coachata erilaisia ja eri vaiheissa olevia tiimejä 
 • Lisäät osaamistasi ryhmädynamiikasta ja systeemisestä ajattelusta
 • Voit sertifioitua systeemiseksi tiimicoachiksi ICF:n ja EMCC:n akkreditoimassa ohjelmassa.

Nostot

Aloitusajankohta

Tammikuu 2025

Sijainti

Helsinki & UK

Hinta

7,900 € (+alv)

Kesto

9 kuukautta

Sisältö

7 työpajapäivää & online sessioita

Tunnit

70

Sisältö & aikataulu

Ohjelmasisällöt perustuvat uusimpaan akateemiseen tutkimukseen, mutta niiden käsittelytapa on käytännönläheinen. Ohjelman aikana syvennät osaamistasi mm.  tiimicoachingin lähestymistavoista, menetelmistä sekä viitekehyksistä. Syvennät myös ymmärrystäsi ryhmädynamiikan ilmiöistä ja kehität systeemistä ja reflektiivistä ajattelua. Opit työskentelemään myös haastavissa  tiimicoaching tilanteissa.

Henleyn kouluttajat ovat tiimicoachingin pioneereja maailmassa. Pääset oppimaan huippuammattilaisten johdolla yhdessä muiden kokeneiden ammattilaisten kanssa.

Ohjelma kestää 9 kuukautta ja siihen sisältyy 7 työpajapäivää, 35 tuntia tiimicoaching-harjoittelua sekä itsenäistä opiskelua ja tiimicoaching ohjaustunteja.

 

 

Alustava aikataulu tammikuussa 2025 alkavalle ohjelmalle

Workshop 1: 23-24 Tammikuu 2025
Workshop 2: 26-28 Helmikuu 2025
Workshop 3: 27-28 Maaliskuu 2025

Online-tunnit (ajat vahvistuvat myöhemmin; kesto vaihtelee 1-2h ilmoitettuna päivänä)

Assignment Q&A: 30.4.2025

Supervision Session 1: 21.5.2025/22.5.2025 
Supervision Session 2: 13.8.2025/14.8.2025

Reflective Practice/Supervision: 17.9.2025
Assignment Deadline: 9.10.2025

Osallistu online infoon 24.9.

river

Oppimismatka

Ohjelma laajentaa ja syventää osaamistasi tiimien systeemisestä coachingista sekä kehittää systeemistä ja reflektiivistä ajattelua. Tavoitteemme on, että ohjelman suoritettuasi sinulla on poikkeuksellisen vahva kyky edistää käyttäytymismuutosta niin tiimeissä kuin laajemmin organisaatioissa.

Ohjelma on myös kasvumatka sinulle coachina. Tiimicoaching-taitojen ja tekniikoiden oppimisen lisäksi syvennät coaching lähestymistapaasi, reflektiivistä otetta ja haastat itsesi hyödyntämään koko potentiaalisi tiimicoachina. 

Lataa esite

forest

Ohjelman kouluttajat 

Ohjelman kouluttajat ovat erittäin kokeneita, huipputason tiimicoacheja. Heidän työnsä ja tutkimuksensa tiimicoachingin saralla on maailmanlaajuisesti tunnustettua ja he ovat toimialan pioneereja.

Samoin kuin ohjelman kouluttajat, Henley Business School edustaa maailmanluokan osaamista coachingissa. Ohjelmassamme pääset siis vahvistamaan osaamistasi kansainvälisessä kontekstissa ja erottaudut joukosta hankkimalla pätevyyden tiimicoachingiin meillä. 

Lue lisää asiantuntijoistamme täältä →

Hyödyt

Henleyn tiimicoaching -ohjelma tarjoaa sinulle ja organisaatiollesi useita hyötyjä:

Hyödyt sinulle:

 • Vahvistat tiimicoaching-taitojasi ja saat valmiudet erilaisten tiimien coachaamiseen
 • Saat uusimman tutkimustiedon käyttöösi tiimien kehittämiseen liittyen
 • Ymmärrät tiimien sisäisiä ja välisiä vuorovaikutussuhteita paremmin
 • Osaat toimia tehokkaasti usein kompleksisissa organisaatiokonteksteissa 
 • Kehityt systeemisenä tiimicoachina ja voit sertifioitua ammattimaisena tiimicoachina
 • Tulet osaksi vahvaa Henleyn alumniverkostoa monipuolisine etuineen 
   

Hyödyt organisaatiollesi:

 • Kyky auttaa tiimejä kirkastamaan tarkoituksensa ja saavuttaa strategiset tavoitteet
 • Lisäarvon tuottaminen organisaatiolle ja sen asiakkaille tiimin suorituskyvyn ja oppimisen tehostumisen kautta
 • Tehostunut kyky edistää muutosta ja uudistumista niin tiimi- kuin organisaatiotasolla  

Ota meihin yhteyttä →

Rakastan tapaa, jolla tutorimme Lucy ja Paul ovat antaneet meille turvallisen tilan tutkia ei vain tiimicoachingia, vaan myös itseämme valmentajina ja ihmisinä planeetallamme.

Maarit Tiililä Executive Coach, Maarit Tiililä Oy
MaaritT

Hinta & hakeminen

Ohjelman hinta on 7 900 € (+ alv). Hinta ei sisällä majoitus- ja matkakuluja.

Jos samasta organisaatiosta osallistuu useampia, tarjoamme seuraavan alennuksen: 

10 % 2-4 osallistujaa 
15 % 5-9 osallistujaa 

Henleyn alumnit saavat 10% alennuksen ohjelman hinnasta. 

Huomioithan, että voit hyödyntää kerralla vain yhden alennustyypin.

Hae mukaan täyttämällä ohjelman hakulomake:

Lataa hakemus

Lähetä täytetty hakemus osoitteeseen info@henley.fi.

Lähetämme sinulle vahvistuskirjeen paikan vastaanottamiseksi ohjelmaan heti, kun hakemuksesi on hyväksytty.

 

 

Onko Team Coaching sinulle?

Toivottavasti nämä tarinat ja sisällöt auttavat sinua päätöksessäsi.

FAQ

Tiimicoach on ammattilainen, joka on erikoistunut tiimien yhteisen suorituskyvyn ohjaamiseen ja parantamiseen. Toisin kuin yksilöcoachingissa, tiimicoachingissa keskitytään koko tiimin dynamiikkaan, yhteistyöhön ja yhteisiin tavoitteisiin. Tiimivalmentajat helpottavat keskusteluja, edistävät avointa viestintää ja suunnittelevat toimenpiteitä haasteiden ratkaisemiseksi ja myönteisen tiimikulttuurin edistämiseksi. Heidän tehtävänään on antaa tiimeille mahdollisuus parantaa suorituskykyä ja kollektiivista menestystä.

Tiimicoachiksi ryhtyminen alkaa yleensä asianmukaisella koulutustaustalla esimerkiksi psykologian tai organisaation kehittämisen alalla. Erikoiskoulutus tiimicoachingiin akkreditoiduissa ohjelmissa, kuten ICF:n (International Coach Federation) hyväksymissä ohjelmissa, on ratkaisevan tärkeää. Käytännön coachingkokemuksen hankkiminen aluksi yksilöiden kanssa ja sitten siirtyminen tiimeihin on olennainen askel matkalla tiimicoachiksi.

Tiimicoaching-sertifikaattien hankkiminen ja jatkuva ammatillinen kehittyminen työpajojen ja verkostoitumisen avulla on tärkeää.

Ei ole olemassa tiettyä, yleisesti tunnustettua "tiimicoachingmallia", joka sisältäisi yhden ainoan, standardoidun lähestymistavan. Termi "tiimicoachingmalli" voi viitata erilaisiin coachingmenetelmiin, -puitteisiin tai -malleihin, joita tiimicoachingiin erikoistuneet ammattilaiset käyttävät. Eri coaching-organisaatioilla ja -ammattilaisilla voi olla omat suosikkimallinsa tai -lähestymistapansa, jotka on räätälöity heidän filosofioihinsa ja menetelmiinsä.

Yksi tunnettu coachingorganisaatio, International Coach Federation (ICF), tarjoaa yleisen coachingin pätevyyskehyksen, jota voidaan soveltaa tiimicoachingiin. Tähän kehykseen sisältyy keskeisiä osaamisalueita, kuten coachingsopimuksen laatiminen, luottamuksen ja turvallisuuden vaaliminen sekä oppimisen ja tulosten saavuttamisen helpottaminen.

Jos haluat aloittaa uran tiimicoachingin alalla, ilmoittaudu hyvämaineiseen coaching-koulutusohjelmaan, joka keskittyy erityisesti tiimicoachingiin ja hae akkreditointia järjestöiltä, kuten ICF:ltä (International Coach Federation).

Hanki käytännön coachingkokemusta, joka alkaa yksilöiden coachingista ja siirtyy tiimien coachingiin. Harkitse tiimidynamiikan ja organisaatiokäyttäytymisen erikoiskoulutusta taitojesi parantamiseksi. Pyri tiimicoachingin sertifiointiin ammatillisten standardien osoittamiseksi.

Coachingissa keskitytään yksilölliseen kehitykseen, ja siihen kuuluu luottamuksellisia kahdenkeskisiä tapaamisia henkilökohtaisten tai ammatillisten tavoitteiden saavuttamiseksi.  
Tiimicoachingissa sen sijaan keskitytään ryhmän kollektiivisen suorituskyvyn parantamiseen ja korostetaan yhteisiä tavoitteita, tiimin dynamiikkaa ja avointa viestintää. 

Yksilöcoachingissa kannustetaan henkilökohtaiseen vastuuseen ja räätälöityihin toimenpiteisiin yksilöllisen kasvun edistämiseksi, kun taas tiimicoachingiin kuuluu keskustelujen, ryhmäharjoitusten ja toimenpiteiden helpottaminen, joiden tavoitteena on parantaa tiimin yleistä yhteistyötä ja tehokkuutta. Yksilöcoachingin vaikutus kohdistuu yksilöön, kun taas tiimicoahingin vaikutus ulottuu koko tiimin yhteiseen menestykseen ja dynamiikkaan. 

Molemmilla coachingmenetelmillä on omat sovelluksensa, jotka vastaavat yksilö- ja tiimitason tarpeisiin.

Kiinnostuitko?

Ota meihin rohkeasti yhteyttä.

Annu Matula

Annu Matula

Senior Advisor & Executive Coach
Matkapuhelin: +358 40 506 5486
annu.matula@henley.fi