Blogi

Miten valita oikea Executive MBA -ohjelma?

Kirjoittaja Henley

Julkaistu 28.4.2022

Executive MBA

Executive MBA (EMBA) on iso rahallinen ja ajallinen sijoitus. Siksi on tärkeää valita juuri omiin tarpeisiin sopiva ohjelma.

Alla on neljä vinkkiä sopivan ohjelman valintaan:

Opetushenkilöstö: Keneltä sinä haluat oppia?

EMBA-ohjelman kouluttajilla on suuri vaikutus koulutuksen sisältöön ja toteutukseen. Keneltä sinä haluat oppia? Haluatko oppia paikallisilta kouluttajilta, joilla on syvää ymmärrystä suomalaisesta liiketoimintaympäristöstä? Vai kansainvälisiltä kouluttajilta, jotka tuovat ohjelmaan kokemuksia ja näkökulmia muualta maailmasta?

Henleyn painotus on vahvasti kansainvälinen, mikä näkyy myös EMBA-ohjelmamme kouluttajissa. Ohjelman opetushenkilöstö on monimuotoista ja huipputasokasta. Monet kouluttajista ovat Isosta-Britanniasta, mutta heidän lisäkseen kouluttajia on kaikkialta maailmasta. Henleyn akateemikot ovat kansainvälisesti arvostettuja oman alansa asiantuntijoita, joiden tutkimuksia on julkaistu laajasti ja joilla on runsaasti käytännön työkokemusta.

Verkosto: Kenen kanssa haluat opiskella?

Ammatillisen verkoston rakentaminen on olennainen osa EMBA-opintoja. Sinulla on erinomainen tilaisuus luoda yhteyksiä eritaustaisiin ihmisiin, jotka työskentelevät eri aloilla ja maissa, ja luoda hyvin monimuotoinen verkosto.

EMBA-ohjelman suorittaminen on hyvin intensiivistä. Opiskelu tapahtuu pienryhmissä, joissa tehdään tiivistä yhteistyötä muiden opiskelijoiden kanssa. Näin syntyy vahvoja siteitä ja suhteita, jotka usein kestävät koko loppuelämän. Siksi on tärkeää selvittää, minkälaisia osallistujia eri ohjelmissa on. Näin voit valita itsellesi sopivan opiskeluryhmän, joka tukee sekä henkilökohtaista että ammatillista kehittymistäsi.

Henley EMBA -ohjelman osallistujat ovat yleensä kokeneita, työelämässä pitkään vaikuttaneita liike-elämän asiantuntijoita, joiden taustat, toimialat ja kansallisuudet vaihtelevat.

Sinusta tulee Henleyn alumni heti ensimmäisestä opiskelupäivästä alkaen ja liityt osaksi maailmanlaajuista alumniverkostoa, johon kuuluu yli 80 000 ihmistä yli 180 maasta.

Akkreditoinnit ja rankingit: Takaavat laadukkaan opetuksen.

Haluat varmasti, että tutkintosi on peräisin akkreditoidusta, hyvän rankingsijoituksen saaneesta yliopistosta. Akkreditoinnit ja hyvät rankingsijoitukset takaavat opetuksen laadukkaan tason.

Valitse oppilaitos, jolla on akkreditoinnit kolmelta kansainvälisesti arvostetulta organisaatiolta: AACSB, AMBA ja EQUIS. Tällä hetkellä maailmassa on vain 108 business-koulua, joilla on kaikki kolme akkreditointia – ja Henley on näistä yksi. Henley oli itse asiassa ensimmäinen Suomessa sijaitseva business-koulu, joka sai tämän halutun Triple Crown -akkreditoinnin.

Akkreditointien lisäksi oppilaitoksen valinnassa kannattaa kiinnittää huomiota rankingsijoituksiin. Financial Times ja Economist julkaisevat maailman arvostetuimpia EMBA-rankinglistoja.

Henleyn EMBA-tutkinto on tällä hetkellä korkeimmalla sijalla kaikista suomalaisista oppilaitoksista. Financial Times sijoitti sen vuonna 2021 sijalle 61 maailmassa ja Economist sijalle 21 vuonna 2020.

Kolmoisakkreditointi tekee Henleystä yhden maailman johtavista business-kouluista. Sekä Financial Times että Economist sijoittavat Henley EMBA:n vertailussa Suomen parhaaksi EMBA-ohjelmaksi.

Ajanhallinta: Miten sovitat opiskelut aikatauluusi?

EMBA-opinnot ovat aikaa vievä ponnistus. Luokkahuoneopiskelun lisäksi opiskelijat käyttävät opiskeluun yleensä 14–20 tuntia viikossa. Opiskelu on osa-aikaista, joten voit suorittaa tutkinnon kokoaikaisen työsi ohessa.

Jokaisen EMBA-ohjelman rakenne on erilainen, joten viikoittainen opiskeluaikakin vaihtelee. Kun mietit etukäteen, kuinka paljon aikaa voit käyttää opiskeluun viikossa, osaat valita ohjelman, joka sopii parhaiten omiin tarpeisiisi ja aikatauluusi.

Henley EMBA vaatii 10–16 tuntia opiskelua viikossa, joten se on ihanteellinen ihmisille, jotka eivät voi ottaa paljon vapaata töistä opiskelua varten. Ohjelman rakenne on modulaarinen, ja siihen sisältyy kuuden viikon oppimisjaksoja sekä 3–4 päivän workshopeja tyypillisesti kerran kuussa.

Elämäntilanteen muuttuessa Henley EMBA -opinnot voi laittaa tauolle.

Lue lisää Henley EMBA:sta:

Kirjoittaja

Henley